Saturday, 17 January 2009

Herrmiddag enligt The Maffia Cook Book

The Maffia Cook Book av Joe Iannuzzi
Testad den 3:e Januari 2009 (med Pokerspel Texas Hold’em tills kl. 5.00).

PASTA CASTELLANO (Spaghettin från filmen The Godfather av Francis Ford Coppola). Alias Pasta Coppola.


CICORIA INSALATA (Sallad på maskrosblad eller Ruccolasallad med Parmesanost)

RICE AND RICOTTA PUDDING (Ris à la Malta med färsk Ricotta)

CASTELLANO PASTA SAUCE:

2 Vitlöksklyftor, i mycket tunna skivor
1 dl Olivolja (Extra Virgine eller Virgine)
1 Burk skalade tomater (Pelati con Basilico är att föredra)
½ tsk Vitlökspulver
¼ tsk Colman’s senapspulver
¼ tsk Peppar
2 msk. torkade Basilika
3 dl Höns- eller Grönsaksbouillon
500 g Kött, Korvar i skivor eller köttbullar
1 ½ dl torrt Rödvin
1 dl Socker

Sautera vitlöken i olivolja i en liten saucier-panna tills vitlöken är mör (utan att brynas eller brännas vid). Tillsätt skalade tomater och rör om. Låt småkoka i 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt småkoka på svag varme i ytterligare 25 till 30 min. Rör till slut i köttet, vinet och sockret i och blanda, så att köttet är fullständigt täckt med sås. Serveras till din favoritpasta.

RIZ À LA MALTA MED RICOTTA:

6 personer

Risgrynsgröt:
3 dl Vatten
2½ dl Grötris (ca. 180 g)
1 liter Mjölk
100 g skalade Sötmandlar
korn från 2 Vaniljstänger
4 msk Socker
200 g. Ricotta

Koka upp vatten och ris i en tjockbottnad gryta. Låt riset koka i ca. 2 min. över medelhög värme och under omrörning. Tillsätt mjölken och låt koka vid svag värme under ständig
omrörning i ca. 10 min. Lägg på locket och låt småkoka vidare över låg värma i
ca. ½ h – rör om då och då. Låt gröten kylas av i kylskåp tills den är helt kall
eller vänta till nästa dag.
Rör i vaniljkornen och de hackade sötmandlarna i risgrynsgröten.
Vispa ihop Ricotta-ost med socker, och blanda i den i gröten. Låt Rispuddingen
stå täckt under plastfolie i kylskåp i minst 2 h. Smaka av med vaniljsocker och
evt. mera socker. Servera med fileer av apelsin.

Menyförslag baserat på The Maffia Cook Book, Joseph "Joe Dogs" Iannuzzi, (c) Joe Iannuzzi (2001)

No comments: