Thursday, 26 January 2012

REPETITIO EST MATER STUDIORUM





REPETITIO EST MATER STUDIORUM
("Upprepning är studiernas moder")





-----------------------------------------------------------
PÄRON I RÖDVINSSAUCE
bilder: tack till Thomas Johansson

Till 6 portioner:
ca. 1 kg päron
1 fl. gott rödvin
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker el.
Ca. 5 cm vaniljstång
1 msk potatismjöl
1 msk crème fraiche


1./ Låt vin, socker och vanilj koka upp och småkoka i 10 minuter på svag värme.
2./ Skala päronen och ta ur kärnorna. Koka dem utan lock ca. 15 minuter i vinet. Ta upp päronen och vaniljstång med hålslev.
3./ Rör ut potatismjölet med lite extra vin och häll det tillbaka i grytan. Låt såsen få ett uppkok - inte mer! - och tillsätt crème fraiche.
4./ Servera päronen med såsen på en sockel av gräddglass.




------------------------------------------------------------

No comments: